За Керамоти

13268288_1541712089469791_7028367030989769338_o

Керамоти – егейският бисер на Северна Гърция

Керамоти – китното градче с най-хубавите плажове в Северна Гърция, предлага топли емоции и незабравими летни мигове.

Възникнало като рибарско селище в началото на миналия век, в момента е превърнато в известен курорт с няколко хотелчета и много апартаменти за почивка. Тук може да избягате от шума на големите градове и да се потопите в спокойствието на азурното Егейско море, невероятната гледка към живописния остров Тасос и непокътнатата природа и малката горичка от средиземноморски борове. Както и да похапнете прясна риба в някоя от китните малки тавернички..

Керамоти е разположен на полуостров, който се врязва на километър навътре в морето и това го прави изключително привлекателен.

Най-известен е с огромните си златисти плажни ивици, които от години са предпочитано място за морски туризъм. В градчето и околностите му има над 10 км удобни и чисти плажове, включително три организирани такива със стотици безплатни чадъри и шезлонги. Удостоени са със “син флаг” за безопасност, чистота и добра организация. Морето в Керамоти е плитко и спокойно, водата е топла. Селището се явява най-близката точка до световно известния остров Тасос. На всеки час от пристанището до острова тръгва ферибот, с който само за 40 минути може да се озовете на острова. Курортът е изключително подходящо място за почивка на семейства с малки деца.